2019

01.12.2019
Delirious Lustwarande

publicatie

Op 29 september presenteerde Lustwarande haar jubileumboek Delirious Lustwarande. De auteurs die speciaal voor deze publicatie nieuwe essays hebben geschreven, Dominic van den Boogerd, Johan Pas en Domeniek Ruyters, waren aanwezig en werden door artistiek directeur Chris Driessen geïnterviewd.

Locatie: Faculty Club, Warandelaan 3 (naast parkeerplaats Tilburg University)

Ter gelegenheid van Delirious heeft Lustwarande in het jubileumjaar de publicatie Delirious Lustwarande - Excursions in Contemporary Sculpture III uitgegeven. Naast documentatie van de werken in deze expositie is tevens documentatie van alle werken in de voorgaande vier edities opgenomen (Hybrids (2018), Disruption (2017), Luster (2016) en Rapture & Pain (2015)). De vijf exposities geven samen een helder beeld van de stand van zaken in de hedendaagse sculptuur in de openbare ruimte.

Om de exposities en de werken van een bredere context te voorzien, hebben drie auteurs speciaal essays voor dit boek geschreven:

Dominic van den Boogerd, kunstcriticus en coördinator artistieke begeleiding en research bij De Ateliers, Amsterdam
Johan Pas, kunsthistoricus, auteur en hoofd Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, Antwerpen
Domeniek Ruyters, kunsthistoricus en editor in chief Metropolis M, Utrecht

Delirious Lustwarande telt 230 pagina’s, full colour afbeeldingen en heeft een hardcover. Het is verkrijgbaar in onze winkel en in betere boekhandels en museumshops wereldwijd.
Prijs: € 50
Verzendkosten: Nederland: € 10 / Europa: € 15 / Wereld: € 20