2019

19.08-11.10.2019
Buitengewoon

educatie

Bij de tentoonstelling Delirious heeft Kunstlab een ontdekkingstocht gemaakt met doe- en tekenopdrachten. Een gids begeleidt de klas of groep door het sterrenbos, waarbij allerlei vreemde beelden en materialen worden ontdekt.

Primair onderwijs en BSO

Voor het primair onderwijs en de buitenschoolse opvang ontwikkelt Kunstlab Tilburg bij Lustwarande projecten op locatie.

Buitengewoon
Kunstlabontwikkelt kunsteducatie, die het kijken naar hedendaagse kunst combineert met het zelf maken. Bij Delirious biedt Kunstlab een programma aan voor het primair onderwijs en de buitenschoolse opvang. Een gids begeleidt de klas of groep door het sterrenbos, waarbij allerlei vreemde beelden en materialen worden ontdekt. Door het doen van speelse opdrachtjes komen kinderen steeds meer te weten over de kunstwerken en de makers in dit wonderlijke bos.

Marika Taborsky, initiatiefnemer Kunstlab: ‘De unieke locatie park De Oude Warande biedt kinderen de ruimte om zelf op ontdekking te gaan. Veel beelden mogen worden aangeraakt, wat in musea meestal niet het geval is, waardoor kinderen zich vrijer en meer op hun gemak voelen om op onderzoek uit te gaan. We zijn daarom erg enthousiast over onze samenwerking met Lustwarande en nodigen scholen van harte uit om deel te nemen aan dit bijzondere educatieproject.‘

Praktische informatie

Primair onderwijs
19 augustus t/m 11 oktober 2019
Buitenschoolse opvang
5 t/m 16 augustus 2019 en 14 t/m 18 oktober 2019 (herfstvakantie)
Maandag t/m vrijdag vanaf 9.00
Leeftijd
Het programma is geschikt voor kinderen van groep 3 t/m groep 8, per leeftijdsgroep worden andere accenten gelegd;
Duur
Een workshop met wandeling duurt 2 uur, inclusief een pauze;
Kosten
€100 voor een groep tot 15 kinderen;
Aantal
Je kunt per dagdeel met 2 groepen (max. 30 kinderen) tegelijk komen;
Wilt u het programma voor meer groepen boeken? Informeer dan naar de mogelijkheden.
Locatie
Park De Oude Warande, Bredaseweg 441, Tilburg
Informatie en aanmelden
bekijk de Facebook pagina van Kunstlab, mail of bel 06 576 772 04

Boekje los bestellen?
Het is voor scholen en bso's mogelijk om het teken en doe-boekje Buitengewoon vanaf 15 stuks te bestellen. Neem contact op met Kunstlab via e-mail of bel 06 576 772 04.
Aan de kassa van Lustwarande bij de ingang van De Oude Warande is het boekje (incl. potlood) te koop voor slechts €3,50.